המטבח הטורקי


המטבח הטורקי - מסורת קולינרית עתיקת יומין

שבוע המטבח הטורקי נחגג ברחבי הנציגויות בעולם

אם נדמה היה לכם שקיימות ואקולוגיה היא המצאה של העשורים האחרונים בעקבות משבר האקלים, מגיע שבוע האוכל הטורקי ומציג מתכונים ייחודיים מהמטבח הטורקי בסימן קיימות ואקולוגיה. זהו מטבח המדגיש מסורת של קיימות קולינרית עתיקת יומין של אפס פסולת – מסורת הנמשכת אלפי שנים. שבוע האוכל הטורקי הציג מטבח עתיק ובר קיימא, המושפע מאלף שנים של תרבויות ומסורות, מורשת חברתית וסיפורים.

המטבח הטורקי ידוע כמטבח טבעי ללא פסולת. הארוחות מוכנות ללא בזבוז של מרכיבים, ומנות רבות מנצלות שאריות מזון. הפיכתה של פסולת מזון פוטנציאלית למעדני מאכל חושפת מסורת גסטרונומית השומרת על המגוון הביולוגי וברקיימא מבחינה אקולוגית.

המטבח הטורקי
כופתאות בורגול וסולת בתרד
חציל ביוגורט עם טופינג של בשר

ערב הפתיחה של שבוע האוכל הטורקי, הנחגג מדי שנה בנציגויות ברחבי העולם, התקיים בבית השגריר הטורקי בכפר שמריהו. הפעם התמקד שבוע האוכל במטבח של מחוז האטאי (Hatay) בדרום מזרח טורקיה, כמחווה למחוז שנפגע מרעש האדמה האחרון. לצורך הפקת הארוחה, הגיעה מאיסטנבול השפית Gamze Haksoz, בת מחוז האטאי, שהרכיבה תפריט מסעיר של מנות מקומיות מתוך מגוון של 650 מנות המרכיבות את הגסטרונומיה של האטאי. לשפית הצעירה והמוכשרת מסעדת קבבים מצליחה באיסטנבול. אם אתם מזדמנים לעיר הגדולה, רשמו לפניכם: Papatyadurum. המנות שנבחרו התבססו על מאפייני המטבח הים תיכוני: ירקות טריים, שמן זית איכותי, קטניות ודגנים. זהו המטבח הטורקי הנצחי ובר הקיימא, עם המרכיבים המקומיים וטכניקות הבישול מסורתיות.

בין המנות שעלו על השולחן בערב הפתיחה: קישואים ממולאים בשר ועשבי תיבול, חצילים ביוגורט, סלט תורכי, פלפלים חריפים ברוטב עגבניות כופתאות בורגול וסולת בתרד, טפסי-קבב מסורתי אפוי בתנור, פרגיות במרינדה וקינוחים מיוחדים כמו קונפיטורת אגוזי מלך וריבועי דלעת בטחינה.

השפית מציגה: טפסי קבב - קבב אפוי בתנור ונחתך למשולשים
קפה טורקי אמיתי על גחלים

ספר מתכונים מסורתיים של המטבח הטורקי

במטרה לתעד את מאות המתכונים המסורתיים, בני מאות השנים בצורתם המקורית, ועל מנת להנגיש אותם לדורות הבאים, יצא לאור לאחרונה ספר מתכונים מסורתיים וקלאסיים  (Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı). הספר הופק בחסות הנשיא, לשכת התיירות הטורקית (TGA) ובתמיכת משרד התרבות והתיירות הטורקי. הספר נערך בידי  הגברת הראשונה של טורקיה, אמינה ארדואן. על מנת להנגיש את המטבח הטורקי הקלאסי גם לקהל העולמי, הודפס הספר גם בתרגום לאנגלית.

אחד ממשפטי הפתיחה של הגברת ארדואן לספר מסכם את רוח המטבח הטורקי: "המטבח שלנו הוא הייצוג של הזהות התרבותית שלנו. לא רק במה שאנו אוכלים, אלא גם מה שאנו לא אוכלים מגדיר את הזהות התרבותית שלנו."

 

הצטרפו למנויי בלוג "הטוריסטית" וקבלו מדי פעם טיפ על יעד מגניב או מסלול שווה

Facebook Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.