דרך נוף יער שוויץ


דרך נוף יער שוויץ

דרך נוף שהיא קצת כמו שוויץ וקצת כמו סקוטלנד

דרך נוף יער שוויץ הייתה הפתעה אדירה עבורי. עשרות פעמים של נסיעות לעין גב וחזרה דרך פורייה ומעולם לא העלינו בדעתנו לעבור דרך היער. כי מה כבר יכול להיות? יער. עוד יער. סתם יער. עצים. כמוהו יש רבים. אז זהו, שלא!

״הדברים החשובים הם הסמויים מן העין.״ כך המתיק סוד השועל עם הנסיך הקטן ולימד אותו שיש הרבה שועלים כמוהו בעולם, אך אנו לומדים לאהוב רק את אלו שאנו מכירים. ובפרפראזה: יש הרבה יערות אך עד שלא מכירים כל אחד מהם באמת הם יישארו סמויים מן העין. ואיך אכיר? יושב לו היער הזה בשקט על המורדות המזרחיים של רכס פורייה רק מאז 1927 ואלמלא מגפה עולמית ששולחת אותי להכיר עוד ועוד נקודות חן בארץ ישראל, יש לשער שהייתי מתוודעת לעוד ועוד יערות בניכר, מתפייטת על יופיים ומפליגה בשבחם.

לפני כשבועיים, בדרך חזרה הביתה משביל הסכרים שבעמק המעיינות, נכנסנו הפעם לדרך נוף יער שוויץ, בעקבות פוסט של ניני אטלס. הקסם מתחיל כבר בכניסה לדרך הנוף מכיוון דרום: מכביש פוריה-כנרת (כביש 7677) הכניסה ליער נמצאת בסמוך לאכסניית פורייה היושבת על מצוק רכס פורייה, במיקום המשקיף על הנוף המטורף של הכינרת ושלא לקחתי אותו ברצינות עד כה, כי נו, זו אכסניית נוער… עוד אכסניית נוער עם חדר ספרטני וטיח מתקלף… ואנחנו הרי בדרך לחופשה השנתית שלנו בכפר הנופש השווה עין גב, שהוא הוא הכינרת בכבודה ובעצמה, אז למה לטרוח ולהביט מתחת לאף.

דרך נוף
וזה למה כדאי להסתכל מתחת לאף. הכינרת ממש בכניסה לדרך הנוף

אגם כחול וחרמון לבן מושלג ברקע

דרך הנוף מטפסת לאורך שישה קילומטרים על המדרון התלול של רמת פורייה. שיא הגובה מגיע ליותר מ-400 מטר מעל הכינרת – מה שמבטיח מראות מרגשים של הכינרת, החרמון המושלג ברקע ונופי הגליל והגולן. הייתי כל כך בהיי לאורך הנסיעה עד שכשטבריה נגלתה מלמטה, פרוסה כמו על כף יד, היא נראתה בעיניי כמו מונקו. נו טוב, מלמעלה, מלמעלה!

הפעם הסתפקנו  בנסיעה בלבד, אבל בהחלט רשמנו לנו לחזור ולטייל בשביל העובר בין המצפורים, לנוח לפיקניק באחד משולחנות הקק"ל ואם ילדים יש בסביבה – יש עבורם מתקני משחק.

 

דרך נוף

דרך נוף יער שוויץ - על שום מה?

היער ניטע בסיוע הקהילה היהודית בשווייץ ומכאן שמו. ראשיתו של היער ב-1927, בנטיעות של אגף הייעור של המנדט הבריטי. הנטיעות נועדו למנוע סחיפה וקריסה של אדמת המדרון התלול, כפי שקרה ב-1934. גשמים עזים גרמו למפולת בוץ שהציפה את טבריה והביאה למותם של 25 מתושבי העיר. מאוחר יותר המשיכה קק"ל את המשימה. השבח לאל שדרך הנוף היפה מנעה עד כה מאסון כזה להישנות.

היום נסיעה בדרך נופית היא עבורי דרך נפלאה לטיול רכוב, קצר וספונטני.

הצטרפו למנויי בלוג "הטוריסטית" וקבלו מדי פעם טיפ על יעד מגניב או מסלול שווה

אולי יעניין אותך לקרוא על:

Facebook Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.