פסטיבל האוכל במטה יהודה


פסטיבל האוכל במטה יהודה יצא לדרך

77 בשלנים, המהווים שילוב ייחודי של אנשים, בית, משפחה, אוכל ומטבחים מכל העולם

לו יכולתי להתחלק 77 פעמים, כמספר המארחים בפסטיבל האוכל ה-23 של מטה יהודה, יש סיכוי שהייתי יוצאת ממנו במלוא תאוותי. היות ואני רק אישה אחת עם רק קיבה אחת אצא מהפסטיבל כשחצי תאוותי בידי, לאחר שאדרש לבחירות קשות בין: ארוחת שף בטעמי מרוקו וירושלים של השף יוסף בן אבו ורעייתו נסטייה – לבין: סול ואמנון המלקטים מהטבע, מגינתם ומחוות שכנות ומכינים מהליקוטים מטעמים, לחמים, קישים ועוד.

או שאולי אלך לסבתא אסתר, המזמינה לארוחת ניגובים מהמטבח המרוקאי על טהרת הפראנה, או לאילנה דוד, שמגלגלת קובות וממלאת את הנשמה.

ומה בנוגע לאירוח אצל דוד וגלעד מ"מיט טיים", לארוחות בשרים מושקעות מהמעשנה והגריל? או שנלך על דגים במזקקת הולנדר בבית מאיר, שמתאימים דגים מעושנים לשנאפסים שהם רוקחים במקום?

פסטיבל האוכל ה-23 של מטה יהודה יוצא לדרך! מה שהתחיל כחזון של המועצה למיזם חברתי שיאתר עבור התושבים עוגני פרנסה חדשים כאלטרנטיבה לחקלאות, הפך לפסטיבל שנתי שנתן דחיפה לפיתוח הקולינריה והתיירות כולה במטה יהודה. ״התחלנו עם שמונה מאמות ומשפחות סקפטיות וכיום יש לנו 77 מארחים בפסטיבל,״ מספרת אפרת אליאסף, מפיקת הפסטיבל ומי שמלווה וחונכת אותו מיומו הראשון. ״מה שיפה לראות,״ מוסיפה אליאסף שהדור המבוגר גורר אחריו את הדור הצעיר. בנים חזרו להתגורר כאן לאחר שעזבו, צעירים באו להקים כאן עסקי קולינריה ותיירות לאחר שיצא שמעו של האזור ככזה.״

לקראת הפסטיבל יצאתי לדגום קמצוץ מהשפע וההיצע הקולינארי המסחרר של מטה יהודה.

 

פסטיבל האוכל במטה יהודה

בראנץ׳ - בוקר בהרים ביד השמונה

מלון לוגוס יד השמונה הוא בסיס מצוין להתמקם בו לקראת הפסטיבל. כדאי להגיע בחמישי, לטייל באזור ואז להתעורר בשישי אל הבראנץ׳ המושלם של קייטרינג לואיזה, שהוא על טהרת הסלואו פוד. כלומר; שימוש בחומרי גלם מקומיים, טריים, עונתיים וללא שימוש בכימיקלים.

הבראנץ׳ הוא חגיגה של טעמים: גאלטים כמו בצלים מקורמלים בגבינה כחולה או פטריות, חמאת שום שחור, גבינות עיראקיות, מאפה גבינות גיאורגי, ממרח לימון כבוש ושקדים, טפאנד זיתים מרוקאיים וקלמטה ועוד ועוד.

יד השמונה –  כל שישי בפסטיבל וכל השנה

בימי שישי, 8:00-12:00

כניסה אחרונה ב-11:30

02-5942000/3

מחיר: 110 ₪

גאלט בצלים מקורמלים וגבינה כחולה
קייטרינג לואיזה על טהרת הסלואו פוד

יקב צובה - חוויית יין, גבינות ומאפים

יקב צובה הוא אחד מעשרות יקבים שקמו במועצה האזורית מטה יהודה. האזור הוכר בשנים האחרונות כאזור יין – אפסליון. זהו כינוי מקור מוגדר בחוק, הניתן כשם הגיאוגרפי של ארץ או חבל ארץ. יצרני יין מהאזור הגאוגרפי יהודה יכולים לסמן על תוויות היין שלהם את אחד מכינויי המקור  "יהודה", "הרי יהודה" ו"מורדות יהודה", ובתנאי שלפחות 85% מהענבים שביין הגיעו מהאזור.

יקב צובה מציע בפסטיבל חוויה המשלבת יין עם תפריט כפרי תוצרת קונדיטוריית הבית של צובה ״הילי ונעה אופות״, שאף הן חברות הקיבוץ. ניתן להזמין פלטת גבינות עשירה בגבינות רכות וקשות, לחם כפרי, ממרחים, עלי גפן, זיתים וירקות, פיצות, פוקאצ׳ות ומטבלים ומאפים מתוקים.

יקב צובה, קיבוץ צובה.

שישי 10:00-14:00

02-5347678

מחיר: 200 ₪ לזוג

פסטיבל האוכל במטה יהודה
גבינות ויין מול הנוף

חוות בר מארחת את המטבח האתיופי

חוות בר מארחת את המטבח האתיופי

חוות בר היא חווה חקלאית חינוכית סביבתית, שהפכה לנושאת דגל בתחום חקלאות בת קיימא. ניתן לסייר בחווה ולשמוע על תפיסת העולם המקרבת בין עמים ותרבויות תוך כדי טעימות מרעננות מערוגות הכרובית, אפונה וכרוב.

חוות בר, צמוד לתיכון הרטוב שבקיבוץ צרעה

שישי 17.3, 31.3, סיור ב-9:30.

02-6220559

מחיר: סיור – 20 ₪

Med Bet המטבח האתיופי

בישאו טספאי, איש חינוך, מתארח במתחם חוות בר ומספר את סיפור ההצלחה האישי שלו תוך כדי ארוחה אתיופית מסורתית: אינג׳ארה, קיי וואט עשיר בתבלינים חריפים, תבשילי ירקות וקטניות בתיבול אופייני ועוד מגוון מנות וטעמים מפתיעים כמו תבשיל כרוב סגול בתיבול צ'וו פיקנטי ולימון כבוש, תבשיל אפונה טחונה בתיבול שומשום מלא וצ'וו, תבשיל גומן – עלי חרדל או עלי מנגולד מבושלים ומתובלים, שרו ווט ועוד. לקינוח: טקס הבונה, הקפה, יהיה חלק מהחוויה, החל מקלייתו, טחינתו ובישולו.

ימי שישי, 10:30-13:00

בישאו טספאי | 055-6648091

מחיר: 70 ₪ לאדם

פסטיבל האוכל במטה יהודה
בישאו טספאי ומגש אינג׳ארה

מטבח יוצאי קוצ׳ין בפסטיבל האוכל במטה יהודה

אסתר ואופירה ממשק אליהו שבכפר אוריה, הן חמות וכלה. השתיים מבשלות יחד מטעמים קוצ׳ינים משפחתיים על פי מתכונים מסורתיים ושיטות בישול שעברו מדור לדור. כששאלתי מה מייחד את המטבח הקוצ׳יני הן השיבו ללא היסוס; הוואפלה! עלים ירוקים המשמשים כתבלין וצומח כמעט בחצרה של כל משפחה קוצ׳ינית. אופירה מסבירה שהוואפלה משנה את טעמה בהתאם למנה שבו היא משולבת ולכן אין לה טעם אופייני מזוהה.

האירוח אצל אסתר ואופירה כולל שולחן מרשים ומפתה עם מגוון מנות:

מסאלה דוסה, פייפודה – קציצות עדשים ומיני מאפים; ביריאני׳ עם תבשילי ירקות וקטניות, ״אפום אפצ׳ארום מינום״ – מנת דג בתיבול משגע ברוטב צהוב בוהק ומגוון מאפים ומטוגנים. אם יהיה לכם מזל תזכו לריקוד הודי בתלבושת, ממתוקה בת חמש, בתה של אופירה.

משק אליהו, מעלה אוריה 71, כפר אוריה

052-3000995 או

052-5544478

מחיר: 250 ₪ לזוג, 140 ₪ ליחיד

מטעמי קוצ'ין

כתוב את הכותרת כאן

צלילים הודים חינניים אחרים מפיק  המוזיקאי מאור מדמון, אף הוא תושב כפר אוריה. מדמון משלב טאבלות הודיות וצלילים מקוצ'ין עם כלי נגינה אתניים ומערביים.

קבלת שבת – כל שישי בפסטיבל 14:30

ארוחה 10:30-16:00.

המוזיקאי מאור מדמון

סיטופיה - מתחם אירוח

מתחם "סיטופיה"הוא מתחם אירוח יפהפה, המשקיף אל נוף הרי יהודה הפסטורלי. במתחם יתקיים האירוע החותם של הפסטיבל, שבמרכזו השף קונדיטורית רות אוליבר ובוגרת מאסטר שף תאיר מורדוך. באירוע יהיה אוכל מפנק וטוב של שישי צהרים והרצאה מרתקת של תאיר מורדוך – "חלומות שחייבים להגשים".

במרכז האירוע עומד הספר "מטבח משלהן" – ספר בישול יוצא דופן, שהוא שיתוף פעולה בין איגוד מרכזי הסיוע לבין יזמית ועורכת הספר, יעל כלב. בספר משתתפות בהתנדבות 50 נשות אוכל מובילות עם מתכונים נבחרים. זהו פרויקט ללא מטרות רווח שכל ההכנסות שלו מיועדות למניעה של אלימות מינית בחברה הישראלית.

סיטופיה, כפר אוריה

יום שישי, 31.3, 11:00-13:00

054-9949300

מחיר: 350 ₪ כולל הספר

החדר הירוק
סיטופיה - מתחם אירוח

הפסטיבל יתקיים במשך שלושה סופי שבוע, בין 9.3-1.4. כמדי שנה ניתן יהיה לבחור את המארחים, האירועים והסיורים מתוך החוברת המודפסת או הדיגיטלית שמופיעה באתר המועצה.

זו הייתה טעימה קטנה מהמגוון המרשים של פסטיבל האוכל ה-23 של מטה יהודה. פסטיבל שהוא שילוב ייחודי של אנשים, בית, משפחה, אוכל ומטבחים מכל העולם.

ממליצה לקרוא על אזור היין של מטה יהודה ומקומות מיוחדים נוספים.

לצפייה בחוברת הפסטיבל:

https://uploads.binaa.co.il/myehuda/festival_food_2022/

יקב מטלר - אפשרות לינה נוספת במהלך הפסטיבל

שתי יחידות אירוח בוטיקיות מעל בית המארחים והמשקיפות אל הכרם.  הבית והצימרים  נטועים בתוך גן יפהפה ומדשאות רחבות ידיים.

יקב מטלר

הצטרפו למנויי בלוג "הטוריסטית" וקבלו מדי פעם טיפ על יעד מגניב או מסלול שווה

אולי יעניין אותך לקרוא על:

Facebook Comments


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

4 מחשבות על “פסטיבל האוכל במטה יהודה