מטה יהודה – יקבים, קולינריה ותיירות חברתית


מטה יהודה - יקבים, קולינריה ותיירות חברתית

מטה יהודה הוא אחד האזורים הרומנטיים ביותר לטיולים בעיניי. הוא מזמן טיולים מסוג התיירות האיטית, שבהם אפשר לקחת את הזמן, ליהנות מהרגע כי תמיד הרי אפשר לחזור.
בשטח המועצה האזורית מטה יהודה ישנם יקבים, מעיינות, מנזרים, דרכי נוף, יערות ירוקים ומסלולי טיול. במרכז שטח המועצה עובר הכביש המחבר בין תל אביב לירושלים והיא נחשבת לריאה הירוקה של מרכז הארץ. בעשרות היישובים והמושבים של מטה יהודה עשרות אטרקציות מכל וכל: קולינריה, אמנות, אקסטרים, נופש ופנאי.

בשנים האחרונות הולכת ומתפתחת במטה יהודה תיירות כפרית. יישובי המועצה פזורים על פני 520 אלף דונם של טבע ויערות קסומים שביניהם צמחו והתפתחו עשרות עסקים חקלאיים ותיירותיים ובהם יקבים, מבשלות בירה, בתי בד, חוות חקלאיות, עסקי הסעדה ביתיים, צימרים, מכוני ספא ועוד.

מועצת מטה יהודה נחשבת לפורצת דרך בתחום התיירות הכפרית ופועלת לחיזוק ההתיישבות ולפיתוח מקורות הפרנסה העצמאיים עבור התושבים. ההיסטוריה העשירה של מטה יהודה שמרבית שטחיה נמצאים בנחלת שבט יהודה הופכת את הביקור בה לחוויה מרגשת המשלבת בין העת העתיקה לזמן המודרני.

מטה יהודה - נפת היין של ישראל

אזור היין "יהודה"

הרישום של אזור היין על הבקבוקים מותר רק אם 85 אחוז לפחות מהענבים שמהם מיוצר היין – מקורם באזור זה והייצור עצמו מבוצע בגבולות האזור. אזור היין יהודה הינו אזור היין הרשמי הראשון בישראל. כינוי המקור הישראלי הראשון והיחיד שניתן עד עתה היה לתפוזי JAFFA ב-1968.

מטה יהודה - המועצה האזורית

המועצה האזורית מטה יהודה הוקמה במתכונתה הנוכחית בשנת 1964. היא מונה 57 יישובים שבהם מתגוררים כ-55 אלף תושבים מכל העדות והתרבויות. יש כאן פסיפס אנושי מרהיב בצד עושר נופי והיסטורי.

המועצה משתרעת מירושלים במזרח וכוללת את כל יישובי פרוזדור ירושלים בהרי יהודה ועד יישובי השפלה בצפון מערב ויישובי עדולם בדרום. פיזור נרחב זה גרם לאופי שונה של חקלאות, תעסוקה ותיירות בכל חבל של מטה יהודה.

בית הגלגלים באבן ספיר

במושב אבן ספיר, בבית כפרי עם חצר גדולה המשקיפה על נוף פסטורלי נמצא "מעשה ב…", מיזם קולינרי ששייך לעמותת בית הגלגלים. במקום מתקיימים אירועים קולינריים וארוחות, כאשר בהכנת האוכל ותפעול המקום משולבים אנשים בעלי מוגבלויות, וכך הם חווים תחושת הישג, סיפוק ועצמאות ומרגישים שייכות לחברה. תמי קרישפין אחראית על הצד הקולינרי שכולל אוכל ירושלמי טעים ויצירתי מחומרי גלם איכותיים ניתן לערוך ב"מעשה ב.." אירועים קטנים כמו ימי הולדת, אירועים משפחתיים ועוד.  בסופי שבוע נמכר במקום אוכל ירושלמי ביתי מוכן. כן עורכים במקום גם  סדנאות בקבוצות של 20 אנשים או יותר, אשר מאפשרות לחוות את ההתמודדות היומית של אנשים עם מוגבלויות.

לפרטים נוספים: תמי קרישפין, 050-2528937
אינסטגרם: https://instagram.com/houseofwheels11 , https://instagram.com/tamikrispin_tamarindi

מטה יהודה - יקב סוסון ים בבר גיורא

זאב דוניה היה תסריטאי ובמאי קולנוע שצילם סרט דוקומנטרי על עולם היין ולאט לאט נכבש בקסמו של העולם הזה. הוא החליט להתעמק בנושא היין, למד אותו והקים את יקב סוסון ים במושב בר גיורא שבהרי ירושלים. יש בו אהבה ותשוקה לאדמה, לענבים ולשילובים מעניינים ובלתי שגרתיים של זני ענבים. בתוויות היין, על קירות היקב מלא הקסם שלו ובסיפורים רבי ההשראה שהוא מספר לאורחיו הוא משלב מוטיבים מעולמות הקולנוע, האמנות והספרות שהוא כה אוהב.

המפגש עם דוניה תמיד יוצר שיח מרתק, חלל היקב עצמו מלא בחביות ובפוסטרים של סרטים ושחקנים אייקוניים. היקב פתוח בשבתות לטעימות יין.

כתובת: מושב בר גיורא.
שעות פתיחה: שבתות לטעימות יין, בתיאום מראש בלבד.
מחיר: 50 ₪ לאדם, שמתקזזים בקניית 3 בקבוקי יין לאדם.
טלפון להזמנות :054-4843495

אינסטגרם: https://www.instagram.com/seahorse_winery_/

מטה יהודה - ירוקל'ה - מושב מטע

המשק של ירוקל'ה שוכן במושב מטע שבהרי יהודה והוא ממשיך עשייה חקלאית של שלושה דורות. הוא מתמחה ביצירת עלי טעם, תבלינים טריים, פרחי מאכל ופירות יער בעונה. בין העלים שמגדלים במושב ישנם עלי מאכל מיוחדים כמו למשל עלי חזרת, עלי חרדל, חמציץ ירוק, עלי ביגוניה וגם עלים מוכרים יותר טימין, שומר, זעתר ועוד.. ניתן לערוך סיורים במקום וליהנות מחוויית טבע שונה וצבעונית, הכוללת הסברים מקצועיים וטעימות מהפרחים השונים. בנוסף ניתן לרכוש מארזים מיוחדים המכילים מוצרים מהמגוון שמגדלים במשק.

לפרטים נוספים: 050-7723366

אינסטגרם: https://www.instagram.com/yarookale/

ג'פטו פיצה בר בצור הדסה

מסעדה חלבית של אסף תעוז שבעברו היה נגר את המסעדה בנה במו ידיו עם הרבה אהבה ואסתטיקה לאוכל ולאדם.  מטבח איטלקי – הפיצות המיוחדות נעשות באהבה מוקפצות באוויר וכמובן שלא תמצאו באיטליה את הרוטב הייחודי שאסף המציא רוטב בשאמל האהוב בעיקר על ילדים . על הפיצה ניתן לשים מבחר עשיר של תוספות אשר נעשות במקום. שעות פתיחה: א' –סגור ,ב-ה 9:00-22:30 ,שישי 9:00-15:00, שבת – סגור
02-5889499
  http://tour-yehuda.org.il/9991014/

אינסטגרם: https://www.instagram.com/geppetto_pizza/

אולה - סטודיו לניפוח זכוכית

אולה ברנר פוגשת את המבקרים בחיוך רחב בסדנה שצמודה לביתה שבמושב אביעזר ומנחה אותם בתהליך המרתק של הפיכת הזכוכית לחומר נוזלי באש הבוערת – והפיכתה שוב לחומר מוצק בדמות קערה, כוס, כדור זכוכית או צלחת – הכל בשלל צבעים מסחרר.  שלבי העבודה מרתקים, חווית ניפוח הזכוכית מאוד מרגשת את הילדים וכל התהליך נעשה תוך הקפדה מלאה על כללי הבטיחות.

ההשתתפות היא מגיל 6 ומעלה ובהתאם לגיל הילד נבחר הפריט אותו הוא יוצר.

איפה: מושב אביעזר
כמות משתתפים:
4-6 אנשים
עלות למשתתף: 150 עד 230 ₪ ליצירה.
משך הסדנה : שעה עד שלוש שעות, תלוי במספר המשתתפים.
לפרטים נוספים: 052-3873185
הרשמה בתיאום מראש בטלפון או באימייל.

*את היצירה הסופית ניתן לאסוף לאחר 24 שעות, לאחר שהזכוכית מתקררת בתנור ועוברת עיבוד קר, חיתוך ושיוף. איסוף העבודות יתואם מול הסטודיו (קיימת אפשרות לשלוח את העבודות בדואר שליחים בתוספת תשלום של 65 ש"ח).

אינסטגרם: https://www.instagram.com/olyaglasstudio/

מידע נוסף על מטה יהודה:

הצטרפו למנויי בלוג "הטוריסטית" וקבלו מדי פעם טיפ על יעד מגניב או מסלול שווה

אולי יעניין אותך לקרוא על:

Facebook Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.