החלטנו שנוסעים. יחד. מאז דרום איטליה שהחבורה שלנו לא טיילה יחד. כמה שנים עברו מאז? שש או שבע. בערך. החלטנו שהפעם לגליל ולגולן.
"כן, אבל לאן? מה המסלול?" שאלו אותי כאילו שתכנון טיולים ומסלולים הוא תחום מומחיותי.
"לגבינות ויין ביקב על הדן, לפאטיסרי בהגושרים, לגלידה בשדה נחמיה, למגדנות בעין זיוון, לפיצה טראק בדפנה ולסלסלת הפיקניק בבית הילל," השבתי בניסיון להישמע אטרקטיבית ולשווק את הטיול לקהל השבוי שלי.
"מה? רק אוכל??" הזדעק הקהל השבוי…
לא לא… מה פתאום?" הרגעתי, "נרדוף אחרי השלכת במרום גולן, נחקור את יער ביריה, נתרגש מהטורבינות ומהתצפית למאגר בנטל.. אוכל?? רק אם נהיה ממש רעבים, רק בין לבין. אתם הרי מכירים אותי ויודעים שהאוכל הוא לא אישיו אצלי, ואיך הוא בכלל יכול להיות אישיו אצל מי שלא אוכלת בשר, דגים ופירות ים, לא מיונז ולא חרדל, לא סושי ולא אבוקדו, לא קצפת ולא פטיסייר? אצלי הרי העיקר הוא הנוף, הארכיטקטורה והקולטורה."
כך הרגעתי, כי איך יכולתי להודות שהסיבה האמיתית לטיול הזה היא הקראש שפיתחתי לקרואפין, לאותו מאפה טרנדי שהינו הכלאה של קוראסון ומאפין ושאפשר להשיג אותו רק בהגושרים. לכן לא הרחבתי יותר מדי על המסלול שהסתמן להיות סיור קולינארי בעקבות היקב הרומנטיק וגלידת הבוטיק, בעקבות הבריוש וכרבולת התותים על הראש, בעקבות הקוראסון והמאפין, שהפכו להיות יחד קוראפין.
עוד פוסט מענג מבלוג הטוריסטית. צחקתי כל החלק הראשון עד לחלק של השלכת האדומה שאותו זכרתי עוד משנה שעברה
תודה רבה תמר יקרה😍