שעת צהריים. ניחוחות אדי התבשילים העולים ממטבחי הבתים בעכו העתיקה נמהלים אלו באלו, נבלעים ומתמזגים במבוך הסימטאות הצרות. כל חוכמת המטבח הערבי ספוגה בסימטאות האלה ובקירות האבן העתיקים הסוגרים עליהן. סימטאות המלווות יום יום, מאות שנים את דרכן של נשות עכו העתיקה אל השוק הצמוד ובחזרה, נושאות דגים, ירקות ותבלינים טריים.
זוהי חוכמת הפשטות. בלי עגלת מצרכים מתפקעת עם מוצרים שמי יודע מתי נשתמש בהם ואם בכלל נשתמש בהם. חוכמת הפשטות של מתכונים מסורתיים ואהובים שעוברים מאם לבת, מדור לדור. כאן לא שואלים מה מבשלים היום – את המתכון ההוא ממאסטר שף עונה 200, או של בלוגרית האוכל והמתכון ההורס האחרון שהעלתה. זו שאלה שאני למשל יכולה לשאול את עצמי. אני שבשם החידוש והגיוון מנסה ומנסה ולעולם לא מתמקצעת. לקח לי חיים שלמים להבין שכשמבשלים פעם אחר פעם אותם המתכונים – טעמם רק משתבח לאורך השנים, ובמקום שיהפכו למאוסים הם הופכים מחוז חפץ וגעגוע. ואני? איזו מורשת קולינרית אוריש לדור שתיים ושלוש שלי? למה יתגעגעו בדיוק?
איני אלא בשלנית חובבת קטנה שנקלעה לתחום מתוך הסללה מגדרית ידועה מראש, ושלא עשתה כל ניסיון למרוד בחלוקת התפקידים המסורתית. בינינו – בלי שבני ביתי ישמעו אותי – זה קרה כי זה מצא חן בעיניי ועל הדרך גיליתי שאוסף ספרי הבישול שלי אינם ספרי מדע בדיוני ושביף הבורגיניון מעמוד שלושים וארבע לא נמצא על כוכב לכת אחר. יש בכוחי לחולל את ההוקוס פוקוס הזה במחי הר כלים מלוכלכים, ערמת פסולת קליפות, גב כואב וכמה שעות אבודות, אבל למי אכפת. בד בבד אני אף פעם לא אומרת לא לסדנת בישול, כי חייבים להמשיך להתמקצע ולהעשיר את ההשכלה הקולינארית, גם אם לא תצא ממני מאסטר שפית בסוף.
אחרי סדנת הבישול הצרפתית, האיטלקית וההודית הגיעה תורה של הערבית. קטי ראף, הבעלים של מתחם אירוח וסדנאות אוכל בשם אל פאראשה (הפרפר בערבית), הזמינה חבורת בלוגריות טיולים להתנסות בסדנה. אל פאראשה ממוקמת בסימטאות האותנטיות של עכו העתיקה, בבית אבן עתיק ויפהפה ואין תפאורה יפה מזו כדי ללמוד לבשל.
נהניתי לקרוא. הסדנה נראית משגעת וטעימה!! הלינה נעימה ונוחה. נראה שדברים טובים קורים בעכו. שומרת ומקווה להגיע בקרוב . תודה ❣️😍
כן, נראה שיש תנופה תיירותית אדירה. מקווה שיעשה טוב לעיר הזו.
כתבת כל כך יפה והעברת את התחושות והמהות של עכו (שעדיין מצליחה לשמור על האותנטיות). כבר מזמן לא הרגשתי קצת חו"ל, הסדנה היתה חוויה נהדרת ושמחנו להכיר.
היה מעשיר וטעים וכייף להיפגש ולהכיר.
כרגיל, פוסט משובח. אני מאוד אוהבת את יפו ושמחה לשמוע על המייזמים החדשים ובמיוחד על סדנת הבישול שזה משהו שאני מאוד אוהבת לעשות.
תודה תמר!
פוסט מעורר תאבון ואפילו רצון לבשל. אין לי ספק שהמטעמים נפלאים, וסיור בשוק עם משיהי מקומית ומבינה זו בוודאי חוויה! עשית חשק להגיע לעכו!
מגלים הרבה סודות😄