דיילת מכירות בשדה התעופה הונג קונג משדלת אותי לטעום פיסת משהו שנראה כמו קליפה יבשה של משהו בצבע אפור-שחור משהו.
What is it?
אני שואלת והיא משיבה;
It’s the most popular snack in Hong Kong
אז שאני אפספס את המוסט פופיולאר? מיד הכנסתי לפה ו… אבוי! טעם דגי מרוכז, עז, מריר ומבחיל תקף את כל בלוטות הטעם שלי. אני, שאצה של סושי היא דגית באופן אקסטרימי בשבילי, הותקפתי הרגע על ידי ספק מגה-אצה ספק השד יודע מה.
What is it???!!!
אני מזדעקת, אך בעוד האינסטינקט מורה לי לירוק את הזוועה, נימוסיי הים תיכוניים מרסנים אותי, אני מכילה את האירוע ומונעת תקרית דיפלומטית נוסח שרה נתניהו ופיסת החלה שהשליכה באוקראינה. וההיא מהמכירות? היא משיבה בחיוך מאושר ובעיניים מנצנצות:
It’s Fish skin! The most popular snack in Hong Kong!
פיש סקין! ירחם השם! מזה מכינים חטיף?? מה רע בבמבה, פרינגלס ותפוצ׳יפס. לא חייבים למחזר כל דבר!
לא שגילתי את צ׳יינה. ידעתי ושמעתי שהסינים אוכלים דברים מוזרים, אבל ככה עושים? זה יפה להתנפל ככה על תיירים מערבים, תמימים והלומים בשדה התעופה? שיכרסמו להם הם כאוות נפשם פיסות מיובשות של פיש סקין ושיחשבו על דרך נאותה יותר לקדם את פניי בשדה התעופה.
כמה דקות מאוחר יותר, בסיוע מים מינרלים ומנטוס, אני מגלה עוד כמה דברים מוזרים שסינים מוכנים לאכול ולשלם תמורתם הרבה מאוד כסף, שלעומתם פיש סקין נשמע כמו מאכל הגיוני מאוד.
בתוך מארזים מהודרים, באדום ובזהב, מתחת לצלופן השקוף, הוצעו למכירה במחיר שווה לכל נפש ( אלפי ועשרות אלפי דולר הונג קונגי) סוסוני ים מיובשים, שלפוחית ציפה של דג (fish mow) מלפפוני ים ושברי קיני ציפורים.
כמה עולה?
מארז סוסוני ים למשל עולה 8,600 דולר הונג קונגי
שלפוחית ציפה של דג: 44,310 הונג קונגי
מלפפוני ים: 15,600 הונג קונגי
מה עושים עם זה?
סוסוני ים משמשים בין השאר לתה שעל פי חכם סיני זקן אמור לשפר את כוח הגברא.
שלפוחית הציפה של הדג משמשת להכנת מרק. יש לו מרקם ספוגי ויש המשלבים איתו גם מלפפוני ים.
בקיצור, מכל הדליקטסים האלה הסינים מכינים תה, מרק ותבשילים שונים ובמו עיניי ראיתי סרטוני הדרכה עבורם ביו טיוב.
פיש סקין, אגב, ממש במחיר מציאה:
מלי קראתי בשקיקה את הפוסט הזה על עיר שאני כבר שנים חולמת להגיע אליה. אוהבת את הכתיבה ההומוריסטית שלך. הפוסט רק הגביר את החשק לבקר בהונג קונג
תודה רבה תמר! משמח אותי שהגברתי אצלך את החשק. גם אני שנים הייתי סקרנית לגבי הונג קונג.
אחחח מלי, את פשוט נהדרת ומשעשעת כהרגלך.
אחחח מיכל, תודה תודה רבה!
קבוצת נשים משחקת קלפים. מדהים שהצלחת לקלוט את זה בין כל הבניינים מסחררי הראשים. פוסט נפלא
תודה ענת! הלכתי במיוחד לאזור איזה כדי לקלוט דווקא את המראות האלה. אכן מסחרר ראשים.
מה 48 שעות?
11 יום הונד קונג-שנזן מקאו
חלק א
http://cafe.themarker.com/post/3463682/
חלק ב
http://cafe.themarker.com/post/3463797/
חלק ג
http://cafe.themarker.com/post/3464378/
אחר כך כבר נסענו להוואי אבל זה בפוסטים אחרים